RUCHADZE OPĚT V ČECHÁCH

RUCHADZE OPĚT V ČECHÁCH

23.10.2024 - 17:51

Zprávy

Autor: Ivan Rössler

Musím být v úvodu osobní. Jméno Ruchadze jsem poprvé slyšel někdy na sklonku šedesátých let poprvé z úst jednoho hudebníka. Ten mi řekl: Jestli jsi ještě neslyšel Kosťu Ruchadzeho, pak jdi do Reduty, kde hraje, a budeš mít neskutečný zážitek. Měl pravdu. Na první poslech mě zaujala strhující hudba, která se kolem mě valila a její proud mě zcela pohltil. Byla to doslova bomba!

Kdo je Konstantin Ruchadze? Jeho otec je Gruzínec, ale on sám se narodil v Moskvě. Od svých třinácti let žil v Praze, kde v roce 1970 založil skupinu Ruchadze Band. O rok později emigroval a v současnosti žije v Amsterdamu. Proto se dnes jeho kapela jmenuje Ruchadze Band – Amsterdam Beyond. 

Hudební vize kosmopolity Konstantina Ruchadze je neustálým zdrojem inspirace pro muzikanty a publikum všech věkových kategorií a milovníci hudby zdánlivě rozdílných žánrů se dovedou překvapivě najít v mnohotvárné hudbě kapely, která v sobě slučuje prvky jazzu, klasiky, etnické, rhythm & bluesové, soulové a mnohé a mnohé jiné.

Tak pokud' máte rádi bezprostřednost, výbušnost, spontaneitu a kreativitu a chcete-li se alespoň na chvíli odpoutat od svých denních starostí a stát se svědky mimořádného hudebního dobrodružství, pak neváhejte Ruchadze Band – Amsterdam Beyond opět přijíždí. Zde jsou jednotlivé zastávky jeho turné:

31.10 20.00, U PRINCE MIROSLAVA, PRAHA

01.11 20.00 ŠATLAVA, BUDIŠOV 

07.11 21.30 REDUTA, PRAHA

08.11 20.00 KUPE, OPAVA

09.11 20.00 U KOUŘICÍHO KRÁLIKA, BRNO

A já jen mohu zopakovat, co jsem kdysi slyšel: Jestli jsi ještě neslyšeli Kosťu Ruchadzeho, pak určitě na něj jděte. I po těch letech vás jeho hudba strhne a ohromí. A pokud jste Ruchadze Band – Amsterdam Beyond už slyšeli, pak moje slova můžete jen potvrdit.

Zdroj: Ivan Rössler umělecká agentura s.r.o.

Fotogalerie